Ter Stegen: "Ik vertrek hoe dan ook"

heywoodu

Marc-André ter Stegen heeft zich allang ingesteld op een transfer, ook al staat zijn overgang naar FC Barcelona op losse schroeven. De Catalanen mogen de komende twee transferperiodes geen aankopen doen. Daardoor is het aannemelijk dat de deal met Borussia Mönchengladbach over Ter Stegen in het water valt. De sluitpost zou in de zomer naar de Primera Division moeten vertrekken.

Ter Stegen is nog in het bezit van een contract bij Borussia Mönchengladbach. Bij die club hoopt hij volgend seizoen echter niet meer onder contract te staan. "Ik weet niet hoe de situatie met Barcelona afloopt, maar ik weet wel dat ik in de zomer een andere club zoek", zegt hij tegen Kölner Express.

Gerd vom Bruch, de zaakwaarnemer van Ter Stegen, stelt dat de jongeling weinig moeite hoeft te doen om een alternatief voor Barça te vinden. "Mocht hij vertrekken, kun je erop rekenen dat hij na de zomer niet werkloos is", zegt Vom Bruch tegen SID.

"Ik ben geen rechter, maar ik betwijfel of een contract ongeldig moet worden verklaard als hij vóór een uitspraak al is aangetrokken. Ook ik weet dat Marc-André nog bij Gladbach vastligt, maar ik kan me niet voorstellen dat hij hier nog langer wil blijven."

Het mislopen van de komst van Ter Stegen zou een flinke mokerslag zijn voor Barcelona. Víctor Valdés is aan het einde van het seizoen namelijk transfervrij. De routinier, die op dit moment zwaar geblesseerd is, hoopt op een avontuur in een andere competitie.