Cambuur veroordeelt opstand fans tegen Lodeweges

heywoodu

SC Cambuur heeft geen goed woord over de fans die trainer Dwight Lodeweges hebben verjaagd. "We begrijpen de emoties en frustraties over het aangekondigde vertrek van Dwight Lodeweges naar sc Heerenveen, maar dit is absoluut geen rechtvaardiging voor welke vorm van geweld of intimidatie dan ook", staat woensdag in een verklaring op de site van de club uit Leeuwarden.

Cambuur maakte maandag bekend dat Lodeweges na het seizoen overstapt naar aartsrivaal Heerenveen en stak daarmee onbedoeld de lont in het kruitvat. Een groep boze fans verstoorde een dag later de training en probeerde het hoofdgebouw van het stadion binnen te dringen. Lodeweges besloot nog dezelfde avond zijn functie per direct neer te leggen.

"Als club veroordelen we deze gebeurtenissen ten zeerste en betreuren het dat een zeer succesvolle trainer en uiterst sympathiek mens ten gevolge van deze situatie heeft besloten Cambuur voortijdig te verlaten", staat in de verklaring van de Friese club, die als promovendus op een keurige elfde plaats staat in de Eredivisie.

Donderdag belegt Cambuur een persconferentie om dieper in te gaan op de situatie. Dan wordt ook duidelijk op welke manier tegen de raddraaiers wordt opgetreden, laat een woordvoerder weten.