Van Geel: "Bij plaatsing CL zijn we in één klap gezond"

heywoodu

Bij Feyenoord zijn alle pijlen gericht op de tweede plek. Met name de mogelijke gevolgen van die eindklassering stemmen Martin van Geel enthousiast. De technisch directeur van de Rotterdammers weet dat de tweede plaats na 34 speelronden recht geeft aan deelname aan de voorronde van de Champions League.

Indien Feyenoord die laatste horde zou weten te overleven zouden veel problemen direct opgelost zijn. Met name bij de financiële meevallers die gepaard gaan met deelname aan de groepsfase van het miljoenenbal zou Feyenoord aanzienlijk gebaat zijn. De Stadionclub is nog steeds bezig om de schuldenlast van enkele jaren geleden af te lossen.

"Stel dat we de Champions League wél een keer halen, dan zouden we in één klap weer financieel gezond zijn", zegt Van Geel tegenover Voetbal International. "Ik weet dat het heel moeilijk wordt doordat we altijd een zware tegenstander zullen loten, maar daar moet je een keer doorheen."

Nu de koppositie buiten bereik lijkt en de kampioenskansen verwaarloosbaar zijn zou de tweede plaats het Rotterdamse leed aanzienlijk verzachten. Sterker nog, dan zou de champagne ontkurkt kunnen worden. "De tweede plaats voelt dan wel een beetje als een prijs", beaamt Van Geel.