Koeman: "Ik heb weinig te klagen"

heywoodu

Feyenoord moet de tweede plaats nog vijf wedstrijden verdedigen om het driejarige verblijf van Ronald Koeman in Rotterdam met een positieve noot af te sluiten. De Rotterdammers maken momenteel een goede periode door, en rijgden de overwinningen de voorbije weken aaneen. Volgens Koeman zit het wel snor met de sfeer en vorm bij zijn spelersgroep.

"Op basis van de laatste drie wedstrijden, de trainingen en de focus bij de spelers heb ik weinig te klagen", zo liet hij Metro optekenen. "Maar ik moet daar voorzichtig mee zijn, want het kan allemaal zo weer omslaan. We beginnen elke wedstrijd weer op nul en als de spelers zich dat telkens weer realiseren, kunnen we een heel eind komen."

Woensdagavond wacht de eerste opgave in de strijd om de tweede plaats. Dan brengt Feyenoord een bezoek aan Heracles Almelo. Die tegenstander bezorgde Feyenoord eerder dit seizoen al problemen, door er in De Kuip met drie punten vandoor te gaan. In de KNVB beker had Feyenoord strafschoppen nodig om Heracles af te stoppen.

Koeman wil niet teveel waarde hechten aan die eerdere nederlaag in De Kuip. "Tegen zo'n nederlaag thuis tegen Heracles loop je in een seizoen altijd wel een keer op. Ik vind niet dat we het seizoen daar in die wedstrijd hebben laten liggen", stelt hij. "Dat hebben we in andere duels gedaan, die we bijvoorbeeld in de blessuretijd nog weggaven."

Feyenoord verdedigt een voorsprong van een punt ten opzichte van Vitesse en PSV. Bovendien heeft de formatie van Koeman nog een wedstrijd tegoed. Nummer vijf FC Twente heeft net als Feyenoord 29 wedstrijden gespeeld, maar verzamelde tot dusver twee punten minder.