Immers: "Met Koeman meer kans bij Oranje gehad"

heywoodu

Steeds vaker klinken er stemmen die pleiten voor een kans in Oranje voor Lex Immers. De aanvallende middenvelder zelf houdt nog geen rekening met een uitnodiging.

De goede vorm waarin Immers verkeert was voor een deel van de Feyenoord-aanhang reden om te scanderen dat de geboren Hagenees een kans in Oranje verdient. Ronald Koeman kan die oproep aan het adres van Louis van Gaal wel begrijpen.

"Ik vind niet dat ze doorslaan", zo liet hij FOX Sports weten. "Lex is een ideale speler om in je selectie te hebben. Je kiest toch altijd voor een goede mix, Immers is een teamspeler die Oranje ook goed kan gebruiken. Daarnaast heeft hij zich voetballend ontwikkeld."

Net als veel van zijn teamgenoten bij Feyenoord lijkt Immers voorzichtig te mogen hopen op het WK. Daar houdt hij zich voorlopig echter nog niet mee bezig. "Dat is pas belangrijk over twee maanden. En niet nu, ik vind nu Feyenoord belangrijk", benadrukte hij.

Gezien de steunbetuigingen van Koeman was het Immers niet slecht uitgekomen als zijn huidige trainer na dit seizoen het stokje van Van Gaal over zou nemen bij de nationale ploeg. De KNVB koos echter voor een meerjarenplan met achtereenvolgens Guus Hiddink en Danny Blind als eindverantwoordelijken.

"Dat is natuurlijk een keuze van de KNVB, maar het had voor mij uiteindelijk iets voordeliger geweest als Koeman de nieuwe bondscoach was geworden van het Nederlands elftal", stelt Immers. "Dan had ik misschien iets meer kans gemaakt."