[vid] Zigeunerkamp in Amsterdams natuurgebied

Mick (Philosocles)

In het natuurgebied de Oeverlanden in het zuidwesten van de hoofdstad is maandagavond een groep zigeuners neergestreken.  De gemeente zoekt een vaste plek en laat ze tot dan ongemoeid, meldt AT5.

De zigeuners stonden naar eigen zeggen eerder in stadsdeel Noord, maar moesten daar verkassen. Daarop is de groep met vijf caravans naar de Oecerlanden getrokken, het natuurgebied rond de Nieuwe Meer dat bekend is vanwege de los rondgrazende Schotse Hooglanders.

Omwonenden verspilden geen tijd met te beginnen zich sappel te maken. Een buurtbewoonster zag maandag hoe mannen met een slijptol fietspaaltjes weghaalden. Haar vraag wat ze aan het doen waren werd beantwoord met de opmerking dat ze zich met haar eigen zaken moest bemoeien. Een ander, die de jachthaven beheert, weet niet of de boten daar nog wel veilig zijn.

Uiteraard werd de politie gebeld maar die vertrok onverrichterzake omdat de gemeente nou eenmaal verantwoordelijk is voor de grond. Die heeft AT5 laten weten dat er in het stadsdeel Nieuw West naar een vaste stek wordt gezocht, en dat de kampbewoners vooralsnog gewoon hun gang mogen gaan.