Tiger Woods meldt zich af voor de Masters

Boris (borisz)

Tiger Woods doet niet mee aan de Masters. Hij heeft succesvol een rugoperatie ondergaan om hem van een beknelde zenuw af te helpen. Hij heeft al maanden last van deze zenuw. Woods heeft de komende tijd nodig om te herstellen. 

Woods stelt er de afgelopen weken alles aan te hebben gedaan om fit te zijn voor de Masters. "Toen ik niet genoeg voortgang boekte heb ik in overleg met mijn artsen besloten deze ingreep te ondergaan." De Amerikaan, die in zijn loopbaan veertien majors won maar al sinds 2008 droogstaat, hoopt over drie maanden weer met een golfclub aan de slag te kunnen.

"Ik wil ook mijn fans bedanken voor alle steun de laatste weken. Voor mijn gezondheid op de lange termijn is dit de beste optie." Het is de eerste keer sinds 1994 dat Woods de Masters moet missen. Vier keer kreeg Woods het befaamde groene jasje omgehangen als winnaar van de Masters. In 1997, 2001, 2002 en 2005 was hij de beste. De Australiër Adam Scott won het toernooi vorig jaar. Joost Luiten debuteert dit jaar op de Masters. De Bleiswijker sloot het vorige seizoen af bij de beste vijftig van de wereld en plaatste zich zo voor het prestigieuze toernooi.