Fotograaf wil fikse schadevergoeding van Bieber

Redactie

De fotograaf die Justin Bieber voor de rechter heeft gesleept vanwege mishandeling wil een flinke schadevergoeding van de zanger. Dit bleek dinsdag tijdens een hoorzitting in Florida. Het is niet duidelijk hoeveel geld hij eist.

De advocaat van de paparazzo zegt dat hij bewijs heeft dat Bieber zijn personeel de afgelopen twee jaar meerdere malen opdracht heeft gegeven fotografen te mishandelen. De verdediging heeft het over zeker elf incidenten. De fotograaf beweert dat de zanger zijn bodyguard in juni opdracht heeft gegeven de paparazzo te mishandelen.

De lijfwachten van de 20-jarige Bieber krijgen het geregeld aan de stok met de vele fotografen die de zanger volgen. Dat zijn overigens niet de enige akkefietjes waarbij de Canadees de afgelopen tijd betrokken is geweest. Zo werd hij in Miami Beach opgepakt omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Voor deze zaak moet Bieber in mei voor de rechter verschijnen. Later deze maand gaat zijn zaak in Toronto verder. In de Canadese stad zou de zanger een limousinechauffeur hebben geslagen.

Daarnaast lopen er nog verschillende onderzoeken naar de zanger. Zo wordt hij in Los Angeles mogelijk vervolgd wegens vandalisme omdat hij eieren naar de woning van zijn buurman smeet.