Bankzitter Bakkali: "Ik ben gaan twijfelen"

Maarten (rubbereend)

Zakaria Bakkali heeft nog geen besluit genomen over zijn toekomst bij PSV. De Belg zit na een uitstekende start van het seizoen vaak op de bank of op de tribune.

Bakkali (18) begon wervelend aan het seizoen. De vleugelspits was een openbaring in de voorrondes van de Champions League tegen Zulte Waregem en AC Milan. In de tweede speelronde van de Eredivisie scoorde Bakkali drie keer tegen NEC. Daarna ging het minder voortvarend met de jonge aanvaller.

Trainer Phillip Cocu zette Bakkali steeds vaker op de bank en na de winterstop ontbrak de Belg geregeld in de wedstrijdselectie. Begin februari kwam Bakkali in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-0 nederlaag) voor het laatst in actie in de hoofdmacht. Cocu bracht de aanvaller een kwartier voor tijd binnen de lijnen.

Bakkali heeft een contract tot medio 2015 bij PSV en heeft een nieuwe aanbieding op zak. De Eindhovenaren willen met twee jaar verlengen, maar het talent twijfelt. "Het geld is goed, ik ben hartstikke gelukkig bij PSV, maar het gaat om mijn sportieve ontwikkeling", zegt Bakkali tegen Voetbal International.

"Ik ben gaan twijfelen, omdat ik nu wel erg weinig speel. Er is nu geen sprake van de mogelijkheid om door te groeien en dat wil ik natuurlijk wel", aldus de vleugelspits, die duidelijkheid wil van de club uit Eindhoven over zijn toekomstperspectieven. "Dat is toch logisch? Ik eis geen basisplaats, maar op deze manier kan ik niet beter worden."