David Duchovny jaagt op Charles Manson

Peter Breuls

Nu de Showtime-serie Californication zo'n beetje ten einde loopt, wordt het tijd voor David Duchovny om een nieuw project te zoeken. Hij lijkt dit te hebben gevonden in de NBC-serie Aquarius, over de jacht op sekteleider Charles Manson.

Zich afspelende in de jaren '60 toont de serie Duchovny als een sergeant bij de politie van Los Angeles met een gecompliceerd familieleven. Hij begint een kleine crimineel en aspirerend sekteleider te onderzoeken die aast op het misbruiken van jonge vrouwen. De crimineel in kwestie blijkt Charles Manson te zijn, die later één van de meest beruchte figuren van Amerika zou worden.

NBC heeft de serie direct goedgekeurd voor een eerste seizoen van 13 afleveringen, wat aansluit bij een trend van Amerikaanse omroepen om het maken van een pilot over te slaan, en in plaats daarvan direct met kortere seizoenen te gaan werken. Het hanteren van kortere seizoenen is al enige tijd succesvol bij kabel- en premiumzenders in de VS.

Met dit project zijn de drie grote figuren van de X-Files alledrie weer onder de pannen: naast Duchovny heeft Gillian Anderson een plek vervorven in de cast van de serie Crisis, eveneens van NBC, en bedenker Chris Carter zag zijn nieuwe serie The After onlangs goedgekeurd worden door Amazon.com, die zich recentelijk ook in de contentmarkt heeft begeven.