[Vid] Vroege volvette haring in container gedumpt

Redactie

De vroege volvette haring die het Nederlands Visbureau maandag enthousiast aankondigde, ligt alweer in de container. De zee is toch nog te koud voor de haringen om nu al volgroeid te zijn en dus blijft de veildatum voor het eerste vaatje op 12 juni staan. Een grapje van het Nederlands Visbureau om de visjes onder de aandacht te brengen.

Dinsdag werd duidelijk dat een persbericht waarin werd gesteld dat in maart al volvette haringen voor de Nederlandse kust zwemmen een 1 aprilgrap is. Om de actie kracht bij te zetten, heeft het bureau een filmpje op YouTube geplaatst waar een man in een haringpak het strand op loopt. "Daar heb je dus de volvette haring", legt de woordvoerder uit.

Ook op Facebook kreeg het bureau veel reacties. "De meeste vishandelaren hadden de grap wel door, maar gewone mensen niet", vertelt de woordvoerder. "Die schreven: Nou, laat maar doorkomen hoor, heerlijk." Dat het om een eigenaardige grap gaat, weerlegt de woordvoerder. "Het filmpje is in ieder geval duidelijk."

Intussen ligt ook het haringpak in de container. "We hebben een nieuw pak besteld dat lijkt op de getekende Harrie de Haring", vertelt de zegsvrouw. "Daarmee gaan we in de zomer een promotietour doen om de haring nog wat extra aandacht te geven. Het blijft een vis met een eigenzinnige smaak."