KNVB wil opheldering over uitlatingen Jordania

Felagund

De KNVB gaat op korte termijn in gesprek met Vitesse. De voetbalbond nam dinsdag contact op met de directie van de Arnhemse club over de uitspraken van de Georgiër Merab Jordania. Volgens de verbannen oud-voorzitter wil Chelsea niet dat Vitesse kampioen wordt.

"In het belang van de integriteit van de competitie vraagt de KNVB Vitesse een toelichting te geven op hun organisatiestructuur en de wijze waarop governance bij hen is ingericht", meldt de KNVB in een verklaring. Na het gesprek bepaalt het bestuur betaald voetbal of nader onderzoek nodig is.

Jordania zei dinsdag in een interview in De Telegraaf dat Chelsea vreest voor sancties van de UEFA als beide clubs zich plaatsen voor de Champions League. Dit vanwege de nauwe banden. Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj is bevriend met Aleksander Tsjigirinski van Vitesse. Bovendien zijn veel spelers van de Londenaren op huurbasis actief in Arnhem.

Bij het aantreden van Jordania en later bij de aandelenoverdracht door Tsjigirinski vroeg de KNVB informatie op over de nieuwe eigenaren. Er is geen formele goedkeuring van de bond nodig, maar die wilde wel beoordelen of de nieuwe aandeelhouder zeggenschap heeft in andere betaaldvoetbalorganisaties. Dat is niet toegestaan.