Simeone verwacht ijzersterk Barcelona

Mexicanobakker

Vanavond zal Atletico Madrid proberen een stap te zetten naar de halve finales van de Champions League. Ze worden door Barcelona in het Camp Nou ontvangen voor de kwartfinales. De ploeg speelde voor het laatst in de kwartfinale van de Champions League in 1997 tegen Ajax.

Atletico Madrid-coach Diego Simeone verwacht dat zijn ploeg dinsdag op het beste FC Barcelona tot nu toe stuit. "Daar is geen twijfel over", zei de Argentijn, vooruitkijkend op het duel in Camp Nou in de kwartfinale van de Champions League. "Deze wedstrijd wordt heel belangrijk."

De drie eerdere ontmoetingen tussen Atletico en Barcelona eindigden dit seizoen in een remise. Beide ploegen zijn in een nek-aan-nekrace verwikkeld in de strijd om de Spaanse titel. De Madrilenen zijn momenteel koploper, maar hebben slechts een punt meer dan de Catalanen. "Als we zeggen dat wij de favoriet zijn, zijn we arrogant", stelt Simeone. "Maar als we zeggen dat zij de favoriet zijn, doen we onszelf tekort."

Simeone verheugde zich ook het duel tussen Diego Costa en Lionel Messi. Het is echter de vraag of Costa kan spelen, aangezien hij maandagavond de training met een dijbeenblessure verliet. De tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan scoorde dit seizoen al 33 keer, terwijl Messi op een totaal van 36 staat.

"We gaan een duel zien tussen twee spelers die geweldig in vorm zijn", liet Simeone eerder nog weten. "Messi bewijst dat de twee maanden rust die hij heeft gehad zeer goed waren met het oog op het WK. Dat is goed nieuws voor ons, voor Argentinië."