Drie hockeyclubs voeren entreegelden in tijdens play-offs

Katyn

Alleen Oranje Zwart, Kampong en Bloemendaal heffen entreegelden tijdens de play-offs. Bij OZ kost het een tientje om het sportcomplex te betreden voor niet-leden. Hockeyers die aangesloten zijn bij de Eindhovense club of fusiepartner EMHC betalen de helft van dit bedrag.

Kampong en Bloemendaal vragen allebei zes euro voor een zitplaats. Staanplaatsen zijn vrij (en gratis) toegankelijk bij deze clubs. Rotterdam, Amsterdam, Den Bosch, SCHC en Laren vragen helemaal geen entree.

Dispensatie

De KNHB meldt dat het eigenlijk niet toegestaan is om entree te heffen bij wedstrijden. Toch besloot de bond om een uitzondering te maken op deze regel en de deelnemende clubs dispensatie te verlenen, aangezien de play-offs in de afgelopen jaren enorm zijn gegroeid en dit brengt ook veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.

Niet alle verenigingen zijn daarvoor uitgerust en moeten extra maatregelen treffen die geld kosten. Doordat de play-offs dit seizoen over twee wedstrijden worden gespeeld, hebben de clubs één wedstrijd minder om gemaakte kosten te dekken. Met deze dispensatie kunnen die kosten deels terugverdiend worden.