Man overleden na val uit Eindhovens hotel

Redactie

Een man die maandagmiddag voor het oog van velen uit een hotel in Eindhoven was gevallen, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat meldde een woordvoerster van de politie maandagavond.

Veel mensen waren getuige van de val. De Markt in het centrum van Eindhoven was korte tijd afgesloten. De politie heeft technisch onderzoek verricht, maar is niet op iets strafbaars gestuit. De identiteit van de hotelgast, die zwaargewond met de traumahelikopter naar het ziekenhuis was gebracht, is niet bekendgemaakt.

Hoteleigenaar Perry Kusters vertelde dat de gast had geweigerd zijn hotelkamer te verlaten en boos reageerde op verzoeken. Toen de hoteleigenaar de kamer binnenging, was de man weg en stond het raam open. De man was op het dak geklommen.

De politie liet weten dat agenten naar het hotel gingen omdat er was gemeld dat de man op het dak zat. Agenten hebben via een kamerraam nog geprobeerd om zijn val te voorkomen. De politie dacht eerst aan een zelfmoordpoging, maar begon later te twijfelen of de verwarde man is gevallen of bewust heeft losgelaten.

Kusters is duidelijk: "Hij probeerde naar beneden te klauteren en is gevallen. Het is absoluut een ongeluk geweest." Waarom de man probeerde te vluchten, is hem onduidelijk. "Er was geen reden om te vluchten. De kamer was afgerekend."

Man overleden na val uit Eindhovens hotel
Man overleden na val uit Eindhovens hotel (Foto: ANP)