Doorgesnoven taxichauffeur rijdt urenlang verkeerd

Redactie

Een 39-jarige taxichauffeur uit Utrecht is afgelopen zondag urenlang met een passagier onderweg geweest naar de verkeerde bestemming. De politie heeft hem in het Gelderse Otterlo gesnapt en zijn rijbewijs ingevorderd omdat hij mogelijk rondreed onder invloed van drugs.

Na een aanrijding met een motorrijder liep de taxichauffeur tegen de lamp. Getuigen vertelden dat de man uit Utrecht nogal opvallend reed, meldt de politieregio Oost-Nederland maandag. Hij zou met zijn busje al slingerend meerdere keren in de berm zijn beland.

Als klap op de vuurpijl vervoerde de chauffeur al sinds 11.00 uur een passagier van Zeist naar het Groningse Haren. Maar daar moest de vrouw helemaal niet heen. Zij wilde naar het dorp Maarn op de Utrechtse Heuvelrug, een ritje van nog geen vijftien kilometer. Mogelijk heeft de chauffeur de bestemming verkeerd verstaan, aldus de politie.

De passagier zat achterin en durfde niets te zeggen, aldus een politiewoordvoerder. "Het gaat om een hoogbejaarde mevrouw in een rolstoel", aldus een politiewoordvoerder. "Zo iemand zegt niet zo makkelijk: hé hallo, wat doe je?"

Agenten vonden een wit poeder bij de Utrechter, mogelijk cocaïne of speed. Een bloedproef moeten uitwijzen of de man inderdaad onder invloed was. De politie benadrukt dat de man niet heeft gedronken.