Koeman: "Waarom belde Hiddink zelf niet?"

Maarten (rubbereend)

Ronald Koeman heeft een 'vieze smaak' overgehouden aan de zoektocht van de KNVB naar een nieuwe bondscoach. Vrijdag werd definitief bekend dat Guus Hiddink dat wordt. In eerste instantie leek Ronald Koeman komende zomer Louis van Gaal op te volgen.

"Ik zeg niet dat ik de topkandidaat was, maar ik was wel in beeld", stelde de Feyenoord-coach maandag tegen Voetbal International. "Toen Oostveen mij vervolgens belde met de mededeling dat ik twee jaar onder Guus kon werken om het daarna over te nemen, zoals ze nu doen met Danny Blind, vond ik dat heel vreemd."

"Daaraan hield ik een vieze smaak over. Waarom belt Van Oostveen en niet Guus zelf, met wie ik een prima relatie onderhield", ging Koeman verder. De oefenmeester gaf eerder dit seizoen aan dat hij bij Feyenoord aan zijn derde en laatste jaargang bezig is.

Het bondscoachschap gaat dus aan zijn neus voorbij. "Als Guus nou zelf had gebeld, zouden we een kop koffie hebben gedronken en had ik altijd nog kunnen beslissen het wel of niet te doen." Guus Hiddink is tot het met het EK 2016 de Oranje-trainer, en daarna neemt assistent-coach Danny Blind zijn stokje over.

Vanaf komend najaar krijgt Hiddink de taak om het Nederlands elftal naar het EK in Frankrijk te leiden. In de kwalificatiereeks moet Oranje afrekenen met Tsjechië, Turkije, Kazachstan, IJsland en Letland.