Falcao: "Gezondheid gaat voor WK"

Maarten (rubbereend)

Radamel Falcao heeft nog een sprankje hoop op het WK van deze zomer. De spits benadrukt echter dat hij zich eerst volledig op zijn herstel wil richten. Voor Falcao sloeg in januari het noodlot toe, toen hij in een bekerduel voor AS Monaco een kruisband afscheurde.

Door de operatie en lange herstelperiode was het WK zo goed als zeker uitgesloten voor de Colombiaanse aanvaller. Vervolgens lieten enkele medici weten dat Falcao misschien op tijd fit zou zijn voor het mondiale eindtoernooi in Brazilië. Falcao kreeg daarmee zelf ook weer hoop, al wil hij eerst volledig fit worden, alvorens hij aan het WK denkt.

"Het mag niet zo zijn dat de druk van het WK mijn herstel vertraagt", zegt Falcao tegen Marca. "Ik ga mijn best doen om er te komen en daarmee zou een droom uitkomen. Het voornaamste is echter dat ik op de juiste manier weer volledig fit wordt. Mijn gezondheid gaat voor."

De oud-aanvaller van Atlético Madrid laat verder weten dat zijn herstel voorspoedig verloopt. "Ik voel me goed. De reactie van mijn knie op de eerste herstelfase is positief geweest. Er zijn nog geen problemen geweest en het verloopt allemaal vrij snel."

Als Falcao het WK haalt, geldt Colombia direct als gevaarlijke outsider in Brazilië. De ploeg wist zich onder leiding van aanvoerder Falcao vrij simpel te plaatsen voor het WK, maar zag met de goaltjesdief de belangrijkste speler wegvallen.