Pasveer wil hogerop en verlaat Heracles

heywoodu

Remko Pasveer vertrekt na dit seizoen bij Heracles Almelo. De 30-jarige doelman heeft een aflopend contract en wil een stap hogerop. "Dat respecteren we, Remko heeft veel voor de club betekend en we wensen hem alle succes toe", zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma van de Almeloërs.

Pasveer verruilde FC Twente in 2006 voor Heracles. Na twee seizoenen op huurbasis bij Go Ahead Eagles veroverde hij in 2010 een basisplaats. Tot dusver keepte Pasveer 131 competitieduels voor Heracles, de huidige nummer tien van de Eredivisie.

Ook Kwame Quansah gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging, meldde Heracles maandag. De 31-jarige middenvelder speelt al sinds 2004 voor de Heraclieden, die hem eerst een jaar huurden van Ajax voordat hij definitief de overstap maakte. De Ghanees stond dit seizoen achttien keer in de basis.

De verbintenissen van Jason Davidson, Ben Rienstra en Leon van Dijk lopen eveneens af. Davidson wil eerst het WK spelen met Australië en beslist pas daarna over zijn toekomst. Rienstra is nog in gesprek met de club en Van Dijk vertrekt na drie seizoenen.

Heracles heeft de opties in de contracten van Bart Schenkeveld en Oussama Tannane gelicht. Schenkeveld ligt nu tot medio 2015 vast, een jaar minder dan Tannane.