Geen democratie binnen de PVV

MarcusViridis

Geheel volgens het verwachtingspatroon zijn de voorstellen van eerste kamerlid voor de PVV Ronald Sörensen, niet goed gevallen binnen de beweging. Ronald deed voorzichtig voorstellen die ervoor zouden moeten zorgen dat de macht van Geert Wilders ingeperkt zou worden.

De senator kwam met het euvele plan om een normale partijstructuur op te zetten. Compleet met lokale afdelingen en een partijvoorzitter. Hierbij komt ook iets als 'democratie' om de hoek kijken, maar dat is een vrijheid die binnen de Partij van de Vrijheid haram is.

Sörensen heeft gisteren laten weten dat zijn idee niet goed gevallen is. Binnen de beweging wilde niemand ingaan op de voorstellen en de grote baas zelf negeerde verzoeken om commentaar. Fractievoorzitters in provinciale staten durfden ook niets te zeggen over het plan, hoewel er naar verluidt wèl animo naar is tot een democratische structuur te komen.

Het verleden wijst uit dat leden die een poging deden tot meer democratie binnen de totalitaire partij, bedrogen uitkwamen. Zo zijn Louis Brontes en Hero Brinkman al eerder de deur uitgewerkt na soortgelijke ideeën.