Fans Cambuur zeggen vertrouwen in Lodeweges op

Peterselieman

De fans van SC Cambuur hebben het vertrouwen in trainer Dwight Lodeweges opgezegd. Dat stellen ze maandag in een verklaring. De oefenmeester van de Leeuwardense club vertrekt na dit seizoen naar aartsrivaal sc Heerenveen, zo werd maandag bekend. De fans vinden dat 'onbegrijpelijk in deze zo belangrijke fase van de competitie'.

Supportersvereniging Kern van Cambuur vindt dat er een 'onwerkbare en onhoudbare situatie' is ontstaan en hopen dat assistent Henk de Jong het seizoen af mag maken. Zij vinden dat het bericht dat Lodeweges naar Heerenveen overstapt 'een bom legt onder de geweldige clubspirit'. Cambuur staat momenteel elfde, maar bevindt zich slechts vijf punten boven de gevarenzone.

Cambuur Culture, een andere supportersclub, plaatste een bericht met de kop 'Lodeweges rot op!' op de website. De fanclub 'vraagt zich af hoe een trainer deze beslissing kan maken'. "Het kan niet anders dan dat deze beslissing negatieve effecten heeft op de prestaties van ons team. Dit is onvergeeflijk."

Cambuur en Heerenveen hebben een sterke rivaliteit. Nog nooit is er een trainer direct van de club uit Leeuwarden naar Heerenveen getrokken. Fritz Korbach trainde beide clubs ook, maar was tussendoor werkzaam bij Go Ahead Eagles.