Darren Aronofsky wilde superheldenfilms maken

Redactie

Darren Aronofsky was ooit in beeld om films over Wolverine en Superman te regisseren. De filmmaker, wiens omstreden bijbelfilm Noah vanaf 10 april in Nederland is te zien, was ooit verbonden aan The Wolverine en Man of Steel. Om verschillende redenen kwamen de films niet van de grond met hem aan het roer.

"Ik vond het scenario geweldig", zegt Aronofsky tegen MTV over The Wolverine, over Wolverine's jaren in Japan. "Het was een moeilijke periode in mijn leven. Ik kon New York niet uit voor zo'n lange draaiperiode en ik moet eerlijk zeggen dat toen Noah zich ook al aandiende. Met die film liep ik al jaren rond." Uiteindelijk was het James Mangold die in de regisseursstoel plaatsnam.

Ook was Aronofsky verbonden aan Man of Steel, de film die de reeks Superman-films weer vlot moest trekken. De regisseur zegt die film absoluut te hebben willen maken. "Superman is de heilige graal, hij is de beste superheld aller tijden." Aronofsky heeft zelfs meerdere gesprekken gevoerd met producent Christopher Nolan, voordat de klus uiteindelijk naar Zack Snyder ging.

"Ik vond Zack een geweldige keus, ik vond zijn film Watchmen al geweldig", zegt Aronofsky ruimhartig. "Als fan van de strips kon je je geen betere interpretatie wensen. Ik was erg onder de indruk van de menselijkheid van het personage. Dat is heel ingewikkeld voor elkaar te krijgen."


Darren Aronofsky wilde superheldenfilms maken (Foto: Novum)