Klaagbrief John Lennon geveild voor 61.000 euro

Redactie

De brief die John Lennon schreef aan producent Phil Spector in de jaren zeventig heeft vorige week tijdens een veiling in Londen 53.000 pond, zo'n 61.000 euro, opgebracht. Dat is ruim zeven keer zoveel als de zevenduizend pond die werd verwacht. Dat schrijven Britse media.

Lennon schreef de brief ergens in een studio in New York tijdens zijn zogenoemde Lost Weekend, een periode van anderhalf jaar van 1973 tot 1975 waarin hij afstand had genomen van zijn vrouw Yoko Ono. In de brief, getiteld A Matter of Pee, klaagt de voormalig Beatles-frontman over het platenlabel Capitol, dat hem uit de studio wilde zetten omdat hij over een mengpaneel zou hebben geplast.

Volgens Lennon zijn Keith Moon en Harry Nilsson, de drummer en de singersonwriter van The Who, de schuldigen. "Voor alle duidelijkheid, het zijn Harry en Keith die over het paneel hebben gepist."

Ook fulmineert Lennon over andere misdragingen van de twee heren. "Ik kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gedrag van volwassen rocksterren", schrijft hij. De brief is gekocht door een verzamelaar. Zijn naam is niet bekendgemaakt.