De Vroome bij beste tweehonderd van de wereld

Frank (franklop)

Tennisster Indy de Vroome staat voor het eerst in haar loopbaan bij de beste tweehonderd van de wereld. Ze ging van de 202e naar de 196e positie. De 17-jarige debuteerde twee weken geleden op WTA-niveau bij het toptoernooi van Miami. Via een wildcard deed ze daar mee. Ze legde Anna Schmiedlova uit Slowakije het vuur aan de schenen, maar verloor uiteindelijk in drie sets.

De Vroome is nu de vierde Nederlandse op de wereldranglijst. Kiki Bertens is op de 135e positie de beste. Zij steeg deze week twaalf plaatsen. Arantxa Rus ging van 153 naar 152 en ook Richel Hogenkamp staat voor De Vroome. Zij ging negen plaatsen omhoog en sprong over de Brabantse heen naar stek 195. Michaëlla Krajicek staat 223e.

Serena Williams blijft met ruime voorsprong de nummer één van de wereld voor Na Li, Agnieszka Radwanska, Victoria Azarenka en Simona Halep. Petra Kvitova en Angelique Kerber, respectievelijk zesde en zevende, stegen beiden twee plaatsen. Jelena Jankovic en Maria Sharapova, de nummers acht en negen, gingen elk twee plaatsen omlaag. Dominika Cibulkova steeg een positie en staat voor het eerst in de top tien.