Ook Canadezen hebben genoeg van Justin Bieber

Harry

Het lijkt erop dat Justin Bieber ook in eigen land steeds minder fans heeft. Hoewel de 20-jarige knul zondag in het Canadese Winnipeg de Juno Fan Choice Award won, werd hij door vele aanwezigen uitgejouwd. In de Verenigde Staten gingen al stemmen op om de Canadese popster zijn verblijfsvergunning te ontnemen omdat hij de laatste tijd regelmatig negatief in het nieuws was.

Zo wordt Bieber beschuldigd van rijden onder invloed, mishandeling en vandalisme. Bieber was zelf niet tijdens de avond aanwezig. Het Canadese Olympische damescurlingteam nam de prijs namens hem in ontvangst.

Collega Serena Ryder nam het nog wel voor haar landgenoot op toen ze zelf de prijs voor songwriter van het jaar in ontvangst nam. "Ik vind Justin Bieber een fantastische muzikant en hij heeft die prijs volledig verdiend, want hij heeft zich zijn hele leven te pletter gewerkt. We moeten hem nu steunen omdat hij zo tof is", zei de 31-jarige folk- en indierockzangeres.

Bieber was niet de enige die tot controverse leidde tijdens de avond. Zanger Robin Thicke, genomineerd voor drie awards, zegde zijn optreden op het laatste moment af, naar verluidt om zijn stembanden rust te gunnen. Eerder in het weekend werd echter een online petitie in het leven geroepen om de Amerikaans-Canadese Thicke uit de line-up te werken vanwege zijn seksistische songteksten.

De grote winnaar van de avond was de eeneiige tweeling Tegan en Sara. De twee zussen wonnen de prijs voor beste popact, beste single, Closer, en voor beste album, Heartthrob.