[Serie A] Napoli beëindigt indrukwekkende reeks Juventus

Boris (borisz)

Napoli heeft Juventus de eerste competitienederlaag in ruim vijf maanden toegediend. De equipe van Rafa Benitez was zondag in eigen stadion met 2-0 te sterk voor de koploper, die pas voor de tweede keer dit seizoen verloor in de Serie A. Oud-PSV'er Dries Mertens was een van de doelpuntenmakers.

In kustplaats Napels leek Juventus in niets op de soevereine ploeg die al 22 wedstrijden op rij niet meer verloor. Napoli deelde vanaf het beginsignaal de lakens uit. Toch duurde het tot de 37e minuut voordat de thuisploeg de leiding nam. José Callejón tikte een voorzet van Lorenzo Insigne binnen.

In de tweede helft nam Juventus wel meer het initiatief, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van coach Antonio Conte zelden. Het inbrengen van Mertens bleek uiteindelijk een gouden greep. De Belg schoot in de 81e minuut, twee minuten na zijn entree, knap raak en besliste de wedstrijd (2-0).

Ondanks de nederlaag blijft de uitgangspositie van Juventus riant. AS Roma heeft elf punten minder, maar nog wel een wedstrijd tegoed. Nummer drie Napoli volgt op zes punten daarachter.