Jans: "PEC Zwolle niet slechter dan Feyenoord"

Boris (borisz)

PEC Zwolle gaat als bekerfinalist volgend seizoen Europa in. Trainer Ron Jans vindt dat geen slechte zaak, zoals Feyenoord-collega Ronald Koeman zei. PEC Zwolle is verzekerd van een ticket voor de Europa League.

De Zwollenaren spelen in De Kuip tegen Ajax, dat afstevent op de landstitel én daarmee Champions League-voetbal voor volgend seizoen. Koeman stelde dat het niet goed is voor Nederland dat PEC Zwolle Europa in gaat.

"Als je het mij vraagt, kunnen wij het in Europa niet veel slechter doen dan Feyenoord", zei PEC Zwolle-coach Ron Jans tegen de NOS. "Die club heeft de laatste jaren nauwelijks punten gepakt in Europa", aldus Jans, die met de club uit Overijssel negende staat in de Eredivisie. Feyenoord staat tweede.

"Ik snap de frustratie van Ronald ook wel, maar de regels zijn zoals ze zijn. Wij hebben onze plek in Europa dus helemaal verdiend. We gaan er een groot feest van maken. Wat mensen als Koeman daarvan vinden, moeten ze zelf weten", verklaart de trainer van de bekerfinalist.

PEC Zwolle speelde zondagavond gelijk bij ADO Den Haag (1-1). Jans had op meer gehoopt in Den Haag. "We hadden een paar goede kansen om te winnen. Die kans van Fred Benson in de 88ste minuut had er echt wel in gemogen, maar 1-1 past wel bij de wedstrijd", besluit de coach.