'Vrouw juwelier Deurne schietend in beeld'

Redactie

De vrouw van de juwelier in Deurne van wie wordt vermoed dat ze vrijdagavond twee overvallers heeft doodgeschoten, is schietend te zien op camerabeelden. Dat melden bronnen aan de NOS. Ook zou te zien zijn hoe de vrouw een wapen richt op het duo dat haar zaak was binnendrongen.

Volgens de bronnen heeft ook de man een wapen in handen. Die zou hij hebben afgepakt van de overvallers. Het is niet duidelijk of hij ook heeft geschoten. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wil niet op de berichtgeving van de NOS ingaan. "We hebben op de persconferentie zaterdag gemeld wat we kwijt willen over de camerabeelden en daar laten we het bij."

Het OM en de politie onderzoeken de beelden van verschillende camera's in de winkel. De camera´s hebben echter niet aan een stuk door gefilmd waardoor stukken ontbreken. Ook is er geen geluid bij. "De beelden laten niet het hele verhaal zien en daarom doen wij geen mededelingen", aldus de zegsman van het OM.

Het onderzoek dat ook zondag nog in de juwelierszaak werd verricht, is zondagavond afgerond. De winkel is vrijgegeven. De politie was sinds het schietincident vrijdagavond in de winkel aanwezig voor onder meer sporenonderzoek. Toen werden twee overvallers doodgeschoten. De ene is een 20-jarige man uit Eindhoven. Van de ander is de identiteit nog niet bekend.

Vermoedelijk zijn de twee na een worsteling doodgeschoten door de juweliersvrouw. Het OM liet zaterdag weten dat de handelwijze lijkt op zelfverdediging.