[PL] Liverpool pakt koppositie na ruime zege op Spurs

Stefan (sportfreak)

Liverpool heeft zondag zijn kandidatuur voor de titel in de Premier League gesteld. De ploeg van coach Brendan Rodgers was met liefst 4-0 te sterk voor Tottenham Hotspur en nam door dat resultaat de koppositie van Chelsea over.

Al na twee minuten werd Liverpool in het zadel geholpen door een eigen treffer van Younes Kaboul. Na 25 minuten eiste Luis Suarez de hoofdrol op. De oud-Ajacied maakte zijn 29e seizoenstreffer en schoot daarmee een clubrecord van Robbie Fowler aan diggelen. Nooit eerder scoorde een speler van Liverpool vaker dan 28 keer in een Premier League-seizoen.

Ook in het tweede bedrijf maakte Liverpool twee treffers. Na tien minuten zorgde Philippe Coutinho met een schuiver voor de 3-0. Een kwartier voor tijd zag Jordan Henderson een indraaiende vrije trap bij de tweede paal binnen ploffen.

Liverpool verzamelde in 32 wedstrijden 71 punten, twee meer dan runner-up Chelsea. Nummer drie Manchester City heeft vier punten minder, maar nog wel twee duels tegoed. De Spurs staan met 56 punten zesde en voelen de hete adem van Manchester United in de nek.