Schilder baalt van gemiste kansen

heywoodu

Volgens Robbert Schilder heeft FC Twente de 3-0 nederlaag tegen Ajax aan zichzelf te wijten. De linksachter baalt van de vele kansen die de Tukkers misten. "Dat was het probleem", zei hij tegen Novum Nieuws. "We hebben lange tijd erg goed gespeeld. Ik denk dat we de bovenliggende partij waren."

"Maar uiteindelijk is het 3-0", vervolgt de oud-Ajacied. "Dat is wel frustrerend. Als je finaal wordt weggespeeld kun je er weinig tegen inbrengen, maar dat was niet het geval. Tot het moment dat Ajax de 2-0 maakte hadden ze het niet meer onder controle. Ze wisten niet meer hoe ze ons onder druk moesten zetten en ze kwamen er zelf ook niet meer uit."

Na de 2-0 was het duel echter gespeeld, zag Schilder. Twente is daardoor uitgeschakeld in de titelstrijd. "De tweede plaats zou voor ons ook nog een heel goede prestatie zijn. We hebben vandaag laten zien dat dat absoluut realistisch is."

Stefano Denswil, die de score opende in de Arena, vond dat Ajax bij vlagen goed speelde. "We hadden het moeilijk in het begin en kwamen goed weg toen de bal net achter Luc Castaignos werd gespeeld. Mijn goal kwam een beetje uit het niets vallen. Het ging over en weer."

Na de 1-0 kreeg Ajax meer vertrouwen volgens Denswil. "Zij moesten. Wij zakten in en op een gegeven moment veroverden we de bal en dan is er ruimte om te counteren. Zo scoorden we ook het derde doelpunt van Bojan."

Ajax heeft door de zege nu acht punten voorsprong op nummer twee Feyenoord. Twente staat vijfde.