Red Bull ontvangt officiële waarschuwing

DenS (Dennis)

Het team van Red Bull Racing heeft een officiële waarschuwing ontvangen naar aanleiding van de mislukte pitstop tijdens de Grand Prix van Maleisië. De RB10 van Daniel Ricciardo werd na de pitstop weer terug geduwd naar zijn pistop-positie vanwege een los zittend linker voorwiel. Een van de monteurs had bij het opnieuw vastzetten van het wiel geen helm op.

Tijdens de derde pitstop van Ricciardo werd het linker voorwiel niet goed op de auto vast gezet, waardoor de Australiër de wagen na het wegrijden moest stilzetten in de pitstraat. De monteurs duwden de Formule 1-bolide terug zodat het wiel alsnog goed kon worden gemonteerd. Tijdens het opnieuw opzetten van het linker voorwiel stond er aan de andere kant van de auto een monteur de remmen koel te houden met een blower. De monteur had geen helm op en had geen beschermende kleding aan, hiermee overtrad het team artikel 23.11 van het sportreglement.

Ricciardo kreeg voor het wegrijden met een los wiel al een stop-and-go van tien seconden en een gridstraf van tien plaatsen voor de volgende race in Bahrein.