Massa negeert teamorder Williams

Peterselieman

Williams-coureur Felipe Massa heeft tijdens de Grand Prix van Maleisië een teamorder genegeerd. De Braziliaan kreeg in de slotfase van de race te horen dat zijn teamgenoot sneller was en of hij plaats wilde maken. In tegenstelling tot enkele jaren geleden gaf de Braziliaan hier geen gehoor aan.

Destijds reed Massa voor Ferrari en moest hij op de Nürburgring plaatsmaken voor Fernando Alonso. Ditmaal liet hij Valtteri Bottas er niet langs die mogelijk meer kans had om de op de zesde plaats rijdende Jenson Button nog in te halen. "We hebben nog maar twee races gereden."

"Ik heb een zo goed mogelijke race gereden. Ik bleef tot aan het einde strijden en het was mijn doel om zoveel mogelijk punten te pakken voor mijzelf en het team. Valtteri kon mij niet inhalen, dus het was lastig om Jenson ook nog eens te verschalken. Ik denk niet dat het iets zou hebben uitgemaakt."

Bottas denkt er toch anders over. "Ik had een goede kans om Button nog in te halen." Massa is er in ieder geval duidelijk over. "Is het fout om zo goed mogelijk te willen presteren? We strijden in twee kampioenschappen. Ik heb respect voor mijn baan en we moeten elkaar respecteren."