Pechduivel achtervolgt Ricciardo

Frank (franklop)

De pechduivel achtervolgt Daniel Ricciardo, de Australische autocoureur die dit seizoen het stoeltje van Mark Webber heeft overgenomen bij het topteam van Red Bull. Na zijn diskwalificatie 2 weken terug in de openingsrace van de Formule 1 in Melbourne, volgde zondag in de Grand Prix van Maleisië nog meer tegenslag.

Het begon wel met een blunder van de coureur. Hij gaf een hoge klassering weg door een compleet mislukte bandenwissel. Ricciardo reed al weg terwijl zijn linkervoorwiel nog niet goed was vastgedraaid. Het leverde hem veel vertraging op, maar tevens een straf voor onveilig rijden. De volgende grand prix, over een week in Bahrein, moet hij tien plaatsen naar achteren in de startopstelling en daarbij ook nog eens 10 strafseconden wachten tijdens een pitstop.

De race van zondag in Sepang liep uiteindelijk uit op een complete sof. Ricciardo vervolgde na zijn fout in de pitstraat wel zijn race, maar hij moest enkele ronden later alweer naar binnen met een loshangende voorvleugel. Nog voor het einde van de race riepen de monteurs de Australiër definitief de garage in.

Ricciardo eindigde in de eerste grand prix van het jaar in eigen land heel knap als tweede, maar hij werd uit de uitslag geschrapt wegens overtreding van de brandstofregels. De piloot zou de brandstoflimiet hebben overschreden. Zijn team Red Bull heeft beroep aangetekend, dat op 14 april wordt behandeld door de internationale autosportfederatie FIA.

Pechduivel achtervolgt Ricciardo
Pechduivel achtervolgt Ricciardo (Foto: ANP)