[NBA] Philadelphia wint na 26 nederlagen weer eens

Frank (franklop)

Philadelphia 76ers heeft een einde gemaakt aan de negatieve reeks in de NBA. De ploeg won zaterdag thuis met 123-98 van Detroit Pistons. Donderdag gingen de 76ers nog voor de 26e keer op rij onderuit, een evenaring van het bedenkelijke record van Cleveland Cavaliers uit het seizoen 2010-2011.

Michael Carter-Williams en Thaddeus Young waren de uitblinkers bij de thuisploeg met elk 21 punten. Philadelphia bleef precies twee maanden zonder overwinning. De laatste achttien thuisduels gingen verloren.

Los Angeles Clippers verzekerde zich voor het derde jaar op rij van deelname aan de play-offs. De nummer drie van de Western Conference was op bezoek bij Houston Rockets met 118-107 te sterk. Chris Paul was goed voor dertig punten en twaalf assists. Er was ook slecht nieuws voor de Clippers. Blake Griffin viel in het eerste kwart uit met rugklachten.

Washington Wizards en Dallas Mavericks zetten eveneens een stap richting een ticket voor de play-offs. Washington, dat zesde staat in de Eastern Conference, versloeg thuis Atlanta Hawks met 101-97. Dallas knokte zich voor eigen publiek moeizaam langs Sacramento Kings met 103-100 en staat negende in het westen.

Overige uitslagen
Milwaukee - Miami 67-88
San Antonio - New Orleans 96-80