Sterren Springen nog geen kijkcijferkanon

Danny

Sterren Springen is vooralsnog geen publiekstrekker. SBS6 zond zaterdagavond een special uit waarin aan de hand van hoogtepunten van het vorige seizoen vooruit werd geblikt op de nieuwe reeks. Voor het programma bleven slechts 541 duizend kijkers thuis, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Het zou kunnen dat de gemiddelde Nederlander de veelal ooit-eens-bekende BBN'ers (Bijna Bekende Nederlanders) zat is in combinatie met zwembadtrucjes. Het kan ook zijn dat niemand wist dat het alweer begonnen was en dat persdiensten om die reden een vergoeding hebben gekregen om er een bericht over uit te sturen.

De vooruitblik trekt aanzienlijk minder kijkers dan het eerste seizoen van de schoonspringshow. Daarvoor bleven om onverklaarbare reden wekenlang gemiddeld 1,5 miljoen Nederlanders thuis. 

Het is wachten tot een druppeltje bloed wordt ingezet om zware verwondingen te suggereren. Vorig jaar nog werd vanwege een tand door de lip de volledig pers in rep en roer gebracht, als zou Patty Brard half dood uit het water gevist zijn.

Zaterdag begint het spektakel op de campingzender.