"Feyenoord is Go Ahead in het groot"

Jeffrey

Foeke Booy kijkt uit naar de confrontatie van Go Ahead Eagles tegen Feyenoord.

De coach heeft ervaring met wedstrijden spelen in De Kuip. Het merendeel van de spelers van het gepromoveerde Go Ahead Eagles maakt voor het eerst kennis met de hondstrouwe supporters van Feyenoord.

"Het stadion ademt een geweldige sfeer”, zegt Booy op de clubsite van Go Ahead. “Het is Go Ahead in het groot, met al die meelevende supporters. Ik heb dat als speler ook altijd prachtig gevonden, ik genoot daarvan." 

De oefenmeester weet dat zijn spelersgroep een geheel nieuwe ervaring tegemoet gaat. "In mijn selectie zitten er vier die er wel eens gespeeld hebben, de rest gaat het dus voor de eerste keer meemaken. Het zijn de krenten in de pap.”

Booy zal geen genoegen nemen met excuses als Go Ahead het dit weekend onnodig laat liggen tegen Feyenoord. "Wij gaan daar niet naar toe om het even te laten lopen, juist in dit soort wedstrijden wil ik dat mijn team conform onze spelopvatting en niveau speelt."

Go Ahead hield Feyenoord in eigen huis knap op een 2-2 gelijkspel. Aanstaande zondag staat de wedstrijd in Rotterdam op het programma. Om een nieuwe stap richting lijfsbehoud te kunnen zetten is minimaal een punt essentieel voor Go Ahead.