Ajax vreest absentie Moisander tegen Twente

Mexicanobakker

Ajax moet het zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente mogelijk zonder Niklas Moisander stellen. De Fin heeft na een botsing met Kenneth Vermeer in het bekerduel tegen AZ last van een binnenband in zijn linkerknie. Dat vertelde coach Frank de Boer vrijdag op een persconferentie.

De Boer schat de kans dat de verdediger meedoet tegen Twente op fifty-fifty. "Het is afwachten. Hij heeft op het laatst alles met zijn rechterbeen moeten spelen." Moisander wilde in de slotfase van de 1-0 zege op AZ vervangen worden, maar de Amsterdammers waren toen al door hun wissels heen.

Nicolai Boilesen is er zondag in elk geval wel bij in de Arena. De Deense linksback maakte in Alkmaar zijn rentree na een hamstringblessure. "Voor mijn gevoel moest hij minimaal een helft in de benen hebben richting zondag. Dat is zonder problemen gebeurd."

De koploper van de Eredivisie kan Twente bij winst op tien punten achterstand zetten. "Het is een heel goed team. Ze zijn de grootste concurrent op dit moment", zei De Boer. "Maar dat kan zomaar veranderen. PSV zit ons op de hielen, Feyenoord zit er kort achter. Het wordt dringen."