ANWB krijgt eigen tulp op Keukenhof

Redactie

De ANWB heeft een eigen tulp op de Keukenhof gekregen. ANWB-directeur Guido van Woerkom en Keukenhof-voorzitter Walter Jansen onthulden woensdagochtend de vrolijk gele tulp. Al sinds de oprichting van het bloemenpark 65 jaar geleden trekken de Keukenhof en ANWB gezamenlijk op.

Het kost jaren een nieuwe tulp te kweken. Naast de eer voor de naamgever is de vernoeming vooral een pr-actie van het park dat maar acht weken in het jaar geopend is. In die korte tijd trekt het bloemenpark achthonderdduizend bezoekers uit alle delen van de wereld.

Naast de nieuwe ANWB-tulp kunnen de internationale gasten in de Keukenhof ook tulpen bewonderen die aan andere organisaties gewijd werden. Zo werd vijf jaar geleden de 'tulipa KLM' gelanceerd. Afgelopen jaar mochten De Telegraaf en de Holland America Line een eigen tulp dopen, en het jaar daarvoor kregen zowel Heineken als Disneyland Parijs een eigen tulp.

Maandag nog doopte Peng Liyuan, de echtgenote van de Chinese president Xi Jingping op de Keukenhof een nieuwe tulp met de naam 'Cathay'. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima waren daarbij aanwezig.