Politie en gemeente verbieden feest Bandidos

Redactie

De politie en de gemeente Sittard-Geleen hebben woensdag rond 15.00 uur een woning in Geleen dichtgetimmerd omdat motorclub Bandidos daar woensdagavond een feest wilde geven. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente.

"Voor het feest waren leden van andere motorclubs uitgenodigd. Gezien de voorvallen onlangs in de gemeenten Echt-Susteren en Sittard-Geleen vonden we dat ongewenst", aldus de zegsvrouw. De woning aan de Waterstraat is voor een periode van drie maanden afgesloten.

Bovendien heeft burgemeester Sjraar Cox een noodbevel afgekondigd voor de gehele gemeente Sittard-Geleen. "Dat houdt in dat het voor leden van motorclubs verboden is om binnen de gemeente te komen. Ook mag de politie preventief fouilleren en worden mobiele camera's geplaatst om de situatie in de gaten te houden", zegt de woordvoerder.

De politie was vorige week ook al actief in het centrum van Sittard wegens de aanwezigheid van tientallen leden van de motorclub Hells Angels. In de Limburgse stad zijn al langer spanningen tussen de Hells Angels en de nieuw opgerichte motorclub Bandidos.