Bouwvakker nipt gered van vlammenzee

Bart

In een complex in aanbouw op de AIG Campus in Houston (Texas) woedde een felle brand. Meer dan 200 man personeel van diverse hulpdiensten was ter plekke om de brand te bestrijden en potentiële slachtoffers te ondersteunen. Een van de bouwvakkers zat echter vast op een balkon op de derde verdieping.

Doordat de brand met de minuut feller werd en over de gehele bovenste etage van het pand woedde, had de man geen enkele mogelijkheid tot ontsnappen meer. Vanuit een pand aan de overkant van de straat werd de benarde situatie gefilmd door Karen Jones.

Het vuur kwam gevaarlijk dichtbij, waardoor de bouwvakker zich genoodzaakt zag om naar een ondergelegen balkon te springen. Aangezien het gebouw nog niet af was, waren er geen hekken aanwezig. Zijn enige mogelijkheid was om zich al slingerend van het bovengelegen balkon te laten vallen.

Net na zijn dodensprong werd hij gered door een brandweerman op een ladderwagen. Wederom zag de bouwvakker de dood in de ogen, de muur van de bovenste verdieping stortte naar beneden. Gelukkig was de ladder net op tijd weggedraaid van het pand. 

Deze hele reddingsactie is dus gefilmd, voorzien van traditioneel Amerikaans commentaar. Oh my god!

Houston, we have a problem