Bontes overweegt nieuwe rechtse partij

Harry

Voormalig PVV-Kamerlid Louis Bontes sluit niet uit dat hij met ex-PVV'ers een nieuwe rechtse partij opricht. "Ik zie dat er een enorme behoefte is aan een fatsoenlijke partij aan de rechterkant van de VVD", zei hij woensdag in het televisieprogramma WNL Vandaag de Dag.

Wel zei Bontes absoluut nog niet zo ver te zijn om zelf een partij op te richten. "Dat heb ik nooit als doelstelling gehad." Vervolgens stelde hij dat kiezers smachten naar een stabiele rechtse partij. "Een partij als bijvoorbeeld Leefbaar Rotterdam. Die heeft een fatsoenlijke lijst en een goed programma, daar is behoefte aan. Dat zou landelijk uitgerold moeten worden."

"Als er heel goede mensen zijn en als ik er vertrouwen in heb, wil ik daar mijn schouders onder zetten", zei Bontes. "Maar zoals het er nu voor staat, zie ik dat het nog niet concreet vorm gaat krijgen."

Ronald van Vliet, die na de omstreden uitspraken van Wilders over Marokkanen uit de fractie stapte, heeft het volgens Bontes nog te druk om aan een nieuwe partij te beginnen. "Die is nu voorzitter van een parlementaire enquêtecommissie, dat is een fulltime baan." Wel gaat Bontes in gesprek met Joram van Klaveren, die ook opstapte. "Wij staan positief tegenover elkaar, maar er moet nog wel wat geregeld worden. Voor de lange termijn sluit ik niks uit."