Captain America-acteur wil liever regisseren

Vincent (vinnypassy)

Chris Evans is nog geen drie jaar geleden doorgebroken met zijn rol van superheld Captain America, maar de acteur wil eigenlijk liever achter de camera staan. "Ik zie mezelf nauwelijks acteren naast de films waar ik nu contractueel toe verplicht ben", zegt de 32-jarige Amerikaan tegen filmblad Variety.

Evans tekende in 2010 een monsterdeal met stripgigant Marvel voor zes films, waarin hij Captain America zou spelen. Daarvan zijn de eerste drie nu gemaakt. In 2011 verscheen Captain America: The First Avenger, het jaar erop The Avengers, en donderdag verschijnt Captain America: The Winter Soldier in de Nederlandse bioscopen. De opnames van Avengers: Age of Ultron zijn momenteel aan de gang.

"Daardoor heb ik vrijwel nooit tijd om iets anders te doen dan acteren", zegt Evans. Afgelopen winter had hij dan eindelijk de ruimte in zijn agenda om zijn regiedebuut te maken, een project van drie miljoen dollar dat hij in slechts negentien dagen opnam. "Ik moest dit gewoon doen", zegt hij.

In het liefdesverhaal speelt Evans ook de mannelijke hoofdrol, naar eigen zeggen eindelijk iets anders dan een wereldberoemde superheld. De film gaat over een vrouw, gespeeld door Alice Eve, die haar nachttrein in New York mist en de hele nacht met een straatmuzikant, de rol van Evans, praat.

Op de vraag wanneer het dan tijd is om het rood-wit-blauwe schild aan de muur te hangen, is Evans vrij nuchter. "Nou ja, laten we het maar gewoon uitrekenen. Ik ben tot augustus nog bezig met de opnames van Age of Ultron. De rest van dat jaar komt er vast geen vijfde film uit. Dus ik pas in 2017 klaar. Wat klinkt dat nog ver weg."


Captain America-acteur wil liever regisseren (Foto: Novum)