Kat gijzelt familie

Een gezin uit het Amerikaanse Portland werd gegijzeld door hun vierjarige kater Lux. De tien kilo zware kadet viel de zeven maanden oude baby van het gezin aan, toen die hem wat te hard aan de staart trok. Vader gaf het beest een schop maar de kat werd alleen maar razender.

De familie werd wereldnieuws omdat ze zich vervolgens met baby en hond opsloten in de slaapkamer en van daaruit de hulpdiensten moesten bellen. Volgens een woordvoerder van de politie kon de telefonist van het noodnummer op de achtergrond de kat tekeer horen gaan.

Het was al eerder de bedoeling dat het dier in therapie zou gaan bij een dierenpsycholoog, maar door deze ontwikkelingen is daarvan geen sprake meer.

Het gezin belde afgelopen maandag naar een asiel in de buurt en liet de kater ophalen. Animal Planets bekende 'kattenfluisteraar' Jackson Galazy liet al weten dat hij het gezin gaat opzoeken en een sessie wil organiseren voor een nieuw seizoen van 'Mijn helse kat'.

De show draait pas vanaf april en tot die tijd is het lot van Lux onbekend. "We zijn nog niet van plan Lux op te geven. Hij maakt al heel lang deel uit van deze familie", liet de vader van het gezin eerder nog weten.