Manchester City wil Vertonghen aantrekken

Frank (franklop)

Manchester City wil zich komende zomer versterken met een centrale verdediger en heeft de pijlen gericht op Jan Vertonhgen, weet Goal. Vertonghen is bezig aan zijn tweede seizoen bij Tottenham Hotspur en heeft zich ontwikkeld tot een van de sterkhouders in de ploeg. Voorzitter Daniel Levy zal hem dan ook niet zo maar laten gaan.

De Spurs zijn echter wel bereid om te onderhandelen wanneer de club zich niet weet te plaatsen voor de Champions League.  Bij Manchester City kan Vertonghen samen komen te spelen met zijn landgenoot Vincent Kompany, door wie hij is aanbevolen bij de clubleiding van The Citizens. Het tweetal heeft een goede relatie en City ziet in Kompany en Vertonghen het perfecte centrale duo. Manager manuel Pellegrini is dit seizoen nog niet overtuigd door de samenwerking tussen Kompany en afwisselend Matija Nastasic, Martin Demichelis en Joleon Lescott.

Vertonghen maakte in 2012 de overstap van Ajax naar Tottenham Hotspur en heeft in twee jaar tijd kunnen wennen aan het niveau van de Premier League. Tottenham wil de 26-jarige verdediger graag behouden, maar verwacht dat hij zal aandringen op een transfer aan het einde van het seizoen.

In zijn eerste seizoen op White Hart Lane werd Vertonghen gekozen in het PFA Team of the Season. Dit jaar kent de Belgische international een minder goed seizoen. Mede door blessureleed heeft hij zijn niveau van vorig seizoen nog niet kunnen halen. Ook werd hij vaker op de linksbackpositie geposteerd dan hem lief was.

Vertonghen werd eerder ook al gelinkt aan Barcelona. Daar zou hij gezien worden als opvolger van Carles Puyol. Zelf wilde Vertonghen nog niet veel kwijt over zijn toekomst. "Ik wil het liefste in de Champions League spelen met Tottenham", zei hij in februari. "Over mijn toekomst kan ik nog niet veel zeggen. Laten we het WK afwachten."

Wanneer Vertonghen niet haalbaar blijkt dan zal Manchester City de aandacht verleggen naar Porto-verdediger Eliaquim Mangala.