Kashia: "Het ging helemaal mis"

Maarten (rubbereend)

Guram Kashia kan er met zijn verstand niet bij dat Vitesse gisteren werd afgeslacht door FC Groningen. Groningen was met 3-1 te sterk voor de Arnhemmers, die dit seizoen meedoen in destrijd om de landstitel.

Een mentale klap, want Ajax heeft nu de mogelijkheid om uit te lopen als er vandaag wordt gewonnen van FC Twente. Bovendien is PSV de club gepasseerd op de ranglijst van de Eredivisie. Voor Kashia zat er een extra zuur smaakje aan de nederlaag. Door een persoonlijke fout stond hij aan de basis van de eerste treffer van Groningen.

"Het is altijd teleurstellend om te verliezen. Vandaag dus ook", stelt Kashia in gesprek met Omroep Gelderland. "We speelden niet goed. Het ging helemaal mis; individuele fouten, eerst van mij. Die dingen gebeuren."

Kashia durft niet meer met zekerheid te zeggen waar de slotfase van het seizoen Vitesse heen gaat brengen. Door de teleurstellende prestaties van de afgelopen periode sluit hij niets uit. "Het loopt tegen het einde van het seizoen. De komende vijf duels zullen bepalen hoe hoog we eindigen."

De hoogst haalbare plek voor Vitesse lijkt op dit moment de tweede plek. De strijd om het vice-kampioenschap is dit seizoen hevig. Feyenoord, FC Twente, PSV en Vitesse zijn nog in de race om een ticket voor de voorrondes van de Champions League te bereiken.