Wenger steekt hand in eigen boezem

Frank (franklop)

Arsenal-trainer Arsène Wenger laat er na de blamerende nederlaag tegen Chelsea geen twijfel over bestaan: het is zijn schuld. Chelsea was in de Londense derby met 6-0 te sterk voor Arsenal. Een mokerslag voor laatstgenoemde club, die hoopte met een overwinning juist een nieuwe stap richting de landstitel te maken. The Gunners maken nu een flinke pas op de plaats, ook omdat concurrenten Liverpool en Manchester City wél drie punten pakten.

"Deze nederlaag is mijn fout. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op me", zegt Wenger na afloop tegen BBC. De oefenmeester weigerde na afloop op te draven voor het gebruikelijke persmomentje. "Volgens mij is het nutteloos om nu nog eens op te rakelen wat er allemaal fout ging. We hebben er niets van gebakken vandaag."

"Het is nu afwachten hoe de ploeg reageert als wwe dinsdag tegen Swansea City spelen. Het is zaak om al die fouten van vandaag dan allang al te zijn vergeten. Alleen dan kan je het achter je laten en goed resultaat boeken", aldus Wenger.

De Franse coach spreekt van een van de zwartste dagen in zijn carrière. "Natuurlijk. Na twintig minuten weet je al dat het klaar is en dan heb je nog een lange lijdensweg te gaan. Je bent je niet de hele week aan het voorbereiden om zo hard op je plaat te gaan."

Chelsea stond in eigen huis al na zeventien minuten op een 3-0 voorsprong tegen Arsenal. Samuel Eto'o, Andre Schurrle en Eden Hazard (strafschop) waren verantwoordelijk voor het eerste drietal treffers.

Aan de goal van Hazard ging een rode kaart van Arsenal-speler Kieran Gibbs vooraf. Chelsea buitte de man-meer-situatie uit door twee doelpunten van Oscar en één van invaller Mohamed Salah.