[PL] Manchester City rolt Fulham op

Frank (franklop)

Manchester City heeft in aanloop naar de stadsderby tegen Manchester United dinsdag geen steek laten vallen. De ploeg van coach Manuel Pellegrini won zaterdag thuis met 5-0 van Fulham. City klimt over Arsenal naar de derde plaats in de Premier League.

Yaya Touré was de grote man bij Manchester City. De Ivoriaan opende de score in de 26e minuut vanaf de strafschopstip na een overtreding van Fernando Amorebieta op Alvaro Negredo. Amorebieta beleefde een gitzwarte middag, want kort na rust veroorzaakte hij opnieuw een penalty en kreeg hij een rode kaart.

Touré benutte ook het tweede buitenkansje en voltooide zijn hattrick in de 65e minuut met een fraai afstandsschot. Fernandinho en Martín Demichelis voorzagen de zege in de slotfase nog van wat extra kleur.

Manchester City moet alleen koploper Chelsea en Liverpool nog boven zich dulden, maar heeft de minste verliespunten van de top drie. Liverpool rekende in een doelpuntenfestival in Wales af met Cardiff City: 6-3.

Luis Suarez scoorde drie keer voor de formatie van Brendan Rodgers. De Uruguayaan staat nu op 66 doelpunten voor de Reds in de Premier League. Alleen clubiconen Robbie Fowler, Michael Owen en Steven Gerrard waren vaker trefzeker.

Martin Skrtel trof tweemaal doel tegen Cardiff en Daniel Sturridge nam de andere goal voor zijn rekening.

Everton, de nummer vijf, was voor eigen publiek Swansea City de baas met 3-2. Een goal van Wilfried Bony kon Swansea niet voor de nederlaag behoeden. Newcastle United won thuis van Crystal Palace (1-0) en Norwich City versloeg Sunderland met 2-0. Hull City besliste al voor rust het treffen met West Bromwich Albion: 2-0.