Djokovic en Federer naar derde ronde in Miami

Felagund

Novak Djokovic en Roger Federer hebben de derde ronde van het masterstoernooi in Miami bereikt. De Serviër, als tweede geplaatst, versloeg de Fransman Jérémy Chardy met 6-4 en 6-3. Federer rekende af met het Kroatische servicekanon Ivo Karlovic: 6-4 en 7-6 (4).

De Zwitser kwam geen moment in de problemen. Hij leverde op eigen service slechts drie punten in. De mondiale nummer vijf had echter moeite om zelf breakkansen te creëren. In de eerste set sloeg hij op zijn enige mogelijkheid toe, maar in het tweede bedrijf werkte Karlovic twee breakpunten weg, waarna Federer in de tiebreak alsnog aan het langste eind trok.

De volgende tegenstander van Federer is wellicht Thiemo de Bakker. De Nederlander speelt vrijdag tegen de Spanjaard Fernando Verdasco. Djokovic, die Federer vorige week de baas was in de finale van Indian Wells, stuit nu op Florian Mayer uit Duitsland.

Ook de nummer vier van de plaatsingslijst, David Ferrer, sloeg zich naar de derde ronde. De Spanjaard was snel klaar met Tejmoeraz Gabasjvili: 6-4 en 6-0.