FIH 'zuivert' de tijd voor Spelen van Rio

Maarten (rubbereend)

Hockeyliefhebbers vroegen zich donderdagmiddag af waarom de FIH ervoor kiest om in het vervolg internationale wedstrijden in kwarten van vijftien minuten op te delen. Hockey.nl vroeg het aan FIH-woordvoerder Ali Lee.

Volgens Lee zijn er verschillende redenen voor de ommezwaai. "We voeren voor strafcorners en doelpunten een time-out in van veertig seconden. Hierdoor wordt er geen tijd verspild, wat in de oude opzet wel het geval was. Daarnaast proberen we het hockey makkelijker te maken voor het publiek. 17,5 minuut is een apart getal. Verder speelt de FIH in op de tijdsristricties die gelden in Rio. Tijdens de Spelen is er simpelweg niet zoveel tijd tussen de wedstrijden, zoals in Londen wel het geval was, om het dagprogramma af te werken."

Volgens Lee is de wereldhockeybond ook bezig met een analyse van hoeveel minuten zuivere speeltijd er is in de huidige situatie waarin een wedstrijd zeventig minuten duurt. "De eerste resultaten wijzen in de richting van zestig minuten. De definitieve resultaten publiceren we zo snel mogelijk."