Partij Van Rey vindt coalitiespeculaties te vroeg

Harry

Partijleider Dré Peters van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR), de partij van de van corruptie verdachte Jos van Rey, vindt dat andere partijen en de Limburgse media 'niet voor de muziek uit moeten lopen' met speculaties over eventuele coalities.

Peters reageert met deze uitspraken donderdag op berichtgeving dat zijn partij zo goed als alleen staat in Roermond. Volgens de regionale zender L1 zouden andere partijen niet met de LVR in een coalitie willen. Alleen de PvdA zou nog twijfelen.

"Ik weet niet waar ze dat vandaan halen", zegt Peters, die met zijn partij een grote zege boekte en met 10 van de 31 zetels in de raad meteen de grootste is. Volgens Peters is er nog niks beklonken of voorgekookt. "Ik heb vanmiddag met twee partijen gesproken, die stelden dat ze intern nog moesten praten." Welke partijen dat waren wilde hij niet zeggen.

In een openbare vergadering wordt zaterdag voor het eerst over de nieuw te vormen coalitie wordt gesproken, stelt de LVR-leider. "Dat andere partijen ons niet veel tegemoet willen komen, is bekend. Maar wat gaan ze dan doen? Met acht partijen een coalitie vormen? Is dat dan stabiel?", zegt Peters cynisch. "Nee, laten we eerst maar even afwachten."